Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Nyheter

Malmö högskola firade årshögtid med utmärkelser och musik

ÅRSHÖGTID. Med flera nya hedersdoktorer på plats och med prisbelönta avhandlingar firade högskolan sin årshögtid. Avhandlingsförfattarna Yana Znamenskaya, Kristina Lindström och Åsa Ståhl fick ta emot priser, liksom stora grupper av medarbetare som utmärkt sig för god pedagogik och samverkan med omgivande samhälle. Alltsammans på Malmö Konserthus inramat av musik från Malmö akademiska kör och orkester.

Läs mer...

  1. ”Sätt ökad press på byggnadsindustrin för att minska energianvändningen”

    NY BOK.  För billig energi och för dåligt spridda kunskaper – därför minskar inte fastigheters energianvändning. I en ny antologi med perspektiv på fastigheter är miljön ett av fyra viktiga teman.

    Läs mer...

  2. Varken guld eller gröna skogar i budgetpropositionen

    BUDGET. Det var en försiktig budgetproposition som regeringen presenterade idag. Anslaget till Malmö högskola är något mindre än tidigare aviserat – från 816 till 811 miljoner kronor. Dock föreslår regeringen 5000 nya högskoleplatser för hela riket från 2015 och kvalitetsstärkningar vad gäller humaniora, samhällsvetenskap, förskollärar- och lärarutbildningarna. Hur fördelningen mellan lärosätena blir återstår att se.

    Läs mer...

Fler nyheter

Senast uppdaterad av Ida Rosqvist