MAH Logo

Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Nyheter

Tryggt och säkert med plastfyllningar – men inte alltid

FORSKNING. Plastfyllningar fungerar bra vid lagning av tänder. Det visar en aktuell studie vid Malmö högskola. Men det finns tillfällen då materialet bör undvikas. – Plast ska inte placeras direkt på tandpulpan om det är ett öppet sår in till denna eftersom tandens förmåga till självläkning då hindras, säger Helena Fransson, universitetslektor vid Odontologiska fakulteten.

Läs mer...

  1. Unga killar gör sommarpraktik på Malmö högskola

    SAMVERKAN. De 17 killarna i åldern 16-19 år har praktikplatser på förskolor eller inom vård och omsorg i Malmö stad genom Ung i Sommar. Genom ett nytt samarbetsprojekt har de fått möjligheten att lägga sex dagar av sin praktik på Malmö högskola. De första två dagarna tillbringas på Hälsa och samhälle, sedan blir det två dagar på Lärande och samhälle, en dag på Institutionen för språkstudier och som avslutning en dag på Studier och karriär, Studentcentrum.

    Läs mer...

  2. Svensklärare arbetar inte språkutvecklande

    STUDENT. Svensklärare lägger för mycket kraft på att rätta grammatiska fel och formfel i elevtexter. I stället borde de kommentera innehåll, disposition, funktion och genre för att få eleverna att växa språkmässigt.  Det visar Sabina Thambert och Ditte Nicklasson i sitt examensarbete på  lärarutbildningen.

    Läs mer...

Fler nyheter

Senast uppdaterad av Ida Rosqvist