Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Utställning #14

logga-liten

 

 

Utställning #14

 

David Hermansson

kalle

Namn: David Hermansson

Område: Visuell Kommunikation

Mina verk skulle jag beskriva så här: Hobbyn som aldrig slutar att inspirera mig. Videon består av 840 akvarellmålningar som jag satt ihop till en animation. Jag har undersökt hur man genom att sätta en stillbild i ett sammanhang, kan skapa en rörelse i den.

Min e-postadress är: davidhermansson9@gmail.com


 

Alexander Olivera

Alexander

Namn: Alexander Olivera

Område: Medie- och kommunikationsvetenskap

Mina verk skulle jag beskriva så här: Mina verk är fotografier från Havana i Kuba. Mina verk reflekterar dom vardagliga scenerna i ett kommunistiskt samhälle. Fokus ligger på människorna och deras uttryck.

Ett sällan uppvisat land med färg och kulturer i vartenda gatuhörn.

Min e-postadress är: alexander.olivera91@gmail.com


Martin Björkhagen
martin

Namn: Martin Björkhagen

 Område:  Peace and Conflict Studies

Mina verk skulle jag beskriva så här: This is my way of sharing some of Indonesia's amazing diversity which I experienced during my exchange semesters.

 Min e-postadress är: martin_bjorkhagen@hotmail.com


Alexandra Axmin

alexandra

Namn: Alexandra Axmin

Område:  Studerar till förskollärare

Mina verk skulle jag beskriva så här: Att sätta färg på verkligheten är inte enkelt, det är rörigt och blir inte alltid som man tänkt sig. Det är inget man bemästrar utan svårigheter, det är krävande och färgen rinner inte alltid åt det håll man planerar. Det blir som det blir när det inte blir som det ska. Det är inte enkelt.

Min e-postadress är: alexandra@axmin.nu


Jonathan Öström

jonathan


Namn: Jonathan Öström

Område: Visuell Kommunikation

Mina verk skulle jag beskriva så här: Min inspiration hämtas från min omgivning och alla intryck jag möter dagligen. Genom en blandning av natur, arkitektur och djur tillsammans med en stor förkärlek till olika mönster och färg skapas fantasifulla verk. I och med mina illustrationer välkomnas ni in i min fantasi där realism och surrealism möts i en färgsprakande kombination där allt är möjligt.

Min e-postadress är: jonathanostrom1@gmail.com


Pernilla Pedersen

pernilla

Namn: Pernilla Pedersen

Område: Bild och visuellt lärande

Mina verk skulle jag beskriva så här: Jag målar tavlor i blandteknik där motiven oftast är blomstrande och färgstarka med inslag av guld. Ofta får jag höra att jag har en egen stil och uttryck i mina bilder och att motiven och  färgerna gör betraktaren glad till sinnet. Att måla är som meditation för mig där jag i första hand försöker skapa en balans på duken med hjälp av färg och form. Ibland styrs jag av det undermedvetna och kan se budskap i bilder som jag från början inte haft för avsikt att förmedla. Målningarna föreställer som jag beskrivit oftast blommor i olika former, men människan är alltid på ett eller annat sätt närvarande. 

Min e-postadress är:  konsteriet@spray.se


Sandra Elebro

sandra


Namn: Sandra Elebro

Område: Bibliotekarie vid biblioteket

Mina verk skulle jag beskriva så här: Mina verk har skapats av målningar från mina konstskoleår, stämplade frimärken och akvarellfärg. Precis som man kan sy om en gammal klänning så har jag skurit sönder modellmålningar och självporträtt från år 1999 och år 2000. Jag har klistrat över och jag har tagit bort. Kvar har blivit något fullständigt annorlunda. Jag ser det hela mer som ett experiment än konst som vill säga någonting, men det ser ju onekligen ut som jag vill säga väldigt mycket.

Att skapa målningarna på denna utställning har varit ett samarbete mellan en 38-årig bibliotekarie och en 25-årig konstskolelev där den äldre fått det sista ordet.

Jag har värjt mig mot det kitschiga och klistrat över det. Jag har tagit bort blickar som stirrar på betraktaren –  nu har jag blivit betraktaren som tycker det är besvärligt med en blick som naglar sig fast. Under konstskoleåren var det självklart att måla av nakna modeller. Nu tycker jag nakenheten känns lite påträngande. Jag brukade fascineras av svällande former och hud. Det gör jag fortfarande.

Jag har ett synfel som gör att jag saknar djupseende och jag har alltid undrat hur tredimensionellt ser ut i tredimensionellt. I mina målningar så vill jag skapa kontrast mellan djup och platt yta. Jag vet inte om jag har lyckats. Alla frimärken är kvar sedan ett projekt där jag ville klassificera frimärken på mitt eget sätt – inte som i barndomen efter länder och blommor. I målningarna har jag utnyttjat dem som färg.

Min e-postadress är: sandra.elebro@mah.se


Kalle Eskilsson

kalle

Namn:  Kalle Eskilsson

Område: Ledarskap och offentlig organisation, Magisterprogram 60hp, Urbana studier

Mina verk skulle jag beskriva så här: Jag har endast använt akvarellfärg men mixat teknikerna "vått på torrt" och "vått på vått". Med mina verk vill jag förmedla det komplexa i att möta det mänskliga ansiktsuttrycket. Sorg... Hopplöshet... Längtan... Glädje... Tilltro... Förväntan... Lust... Vi ser alla olika nyanser och uppleva olika sinnebilder utifrån vårt erfarenhetsbaserade filter. Alla människor, alla ansiktsuttryck, alla tolkningar, alla konceptualiseringar, är alla unika...

Min e-postadress är: eskilsson.kalle@gmail.com


Lena Rubinstein Reich

lena

Namn: Lena Rubinstein Reich

Område: Professor i pedagogik, IS, Fakulteten för Lärande och Samhälle

Mina verk skulle jag beskriva så här: Jag målar akvarell och fascineras av akvarellens oförutsägbarhet. Mitt nuvarande måleri har huvudsakligen människor som motiv: ansikten, ensamma människor, människor i möten och människor i rörelse. På denna utställning vill jag visa tre bilder som tillsammans är en triptyk och berättelsen om en kvinnas liv.

Min e-postadress är: lena.rubinstein-reich@mah.se


Olof Holmström 

olof

 

Namn: Olof Holmström

Område: Förskollärarutbildningen på LS

 

Mina verk skulle jag beskriva så här: Webbserien Wormcurse är en äventyrsberättelse om en man som söker hämnd och botemedel för förbannelsen som förstört hans liv. illustrationerna  ger en nickning åt de utmaningar en förbannad man och hans vänner möter i ett rike som försöker föra monopol på magi. Bilderna är gjorda i blyerts och färgade och förstärkta i photoshop.
www.wormcurse.thecomicseries.com

Min e-postadress är: olof.holmstrom@live.se


Leif Stångberg

leif

Namn: Leif Stångberg

Område: Vaktmästare på Lärande och samhälle

Mina verk skulle jag beskriva så här: Ord i människors munnar kan uttryckas olikt, vara begripligt eller inte. Att göra en bild av människors ord kan för mig bli många tuschteckningar.                                                                       

Min e-postadress är: leif.stangberg@mah.se

 

 

Senast uppdaterad av Lotti Dorthé