Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Utställning #1

Lila streck
Lila vstreck
Lila vstreck
Lila vstreck

logga-liten

 
Studenternas galleri PREMIÄR
Vernissage 9 april 2008

Lila hstreck
Lila hstreck
Lila hstreck

Lila nstreck

deepforest  Marsh 

Namn: Jacob Nisser
Område: Odontologiska fakulteten. Jacob Nisser går sista terminen på tandläkarprogrammet.
Mina verk skulle jag beskriva såhär: Samtliga tavlor är amatörmålade med olja på linneduk utan ram för tillfället. Motiven till tavlorna är blandade men har lite mörk mystisk ton, gärna med naturen som motiv. Upplever att målandet i olja är en bra avkoppling i vardagen samt ett spännande uttryckssätt. Samtliga verk är hemmasnickrade från grunden. 
Om ni vill nå mig, kan ni maila på jacobnisser@hotmail.com.


              Vindogd man med cigarett     BDoch pojke

Namn: Mimmie Bergvall
Område: Urbana studier, Kultur och samhälle (Ubåtshallen) Mimmie Bergvall studerar för tillfället projektledning.
Mina verk skulle jag beskriva såhär: Verken föreställer en trött blick, en fundersamhet och en tveksamhet. När jag målade ville jag fånga en slags vardagskänsla, den trötta frågande och undrande känslan. Men även en uppgivenhet, var det allt?!
Lite om mig själv: Mitt konstintresse är en ren hobby som jag pysslar med när jag får tid över eller vill tänka på något annat ett tag. Jag gillar att måla överdrivna porträtt, fånga ansikten eller känslor och jag tror att mina konstverk indirekt speglar hur jag känner och tänker. Vill ni nå mig, går det bra att maila på mimmiebergvall@hotmail.com.


 

  Rod      Myr 

Namn: Elin Lindberg
Område: Odontologiska fakulteten, tandteknikerutbildningen
Mina verk skulle jag beskriva så här:  Dramatiska och kalla. Inspireras ofta av naturen, med olja och akryl.
För övrig information och kontakt, maila mig på lindberg_elin@hotmail.com.


 

   Hypnos      Panikmannen

Namn: Tobbi Anderberg
Område:  K3, Kultur och samhälle - studerar Praktisk filmkurs
Lite info om mig själv: Om ni vill nå mig, kan ni maila på tobbi.anderberg@gmail.com.


  Flickor   Flicka  

Namn: Chonghui Ma
Område: Urbana studier, Kultur och samhälle (människa,miljö och samhälle program)
Mina verk skulle jag beskriva så här: Att beskriva mina känskor med ett annat sätt.
Lite om mig själv: Jag heter Chonghui Ma och kommer från Kina. Nu är den sista terminen för mig i MMS- programmet (människor, miljö och samhälle) i Malmö Högskola. Målning är en av min hobbies där jag kan kommunicera med folk utan ord. Hoppas ni kan förstå vad jag vill ”säga” er med mina verk. Vill ni nå mig, kan ni maila på Signe0225@hotmail.com.


  Brakdom  alderdom 
Namn:  Evelina Svensson
Område: Urbana studier, Kultur och samhälle, programmet "Arkitektur, Visualisering och Kommunikation". Yrkesrollen ska sedan fungera som en länk mellan arkitekter, beställare och byggbranschen, samtidigt som SD-visualisering är en viktig bit. 

Mina verk skulle jag beskriva så här: Vårkänslor; "Bråkdom"- Akrylmålning på duk, kollageteknik. Bild 2 "Ålderdom"- Akrylmålning på duk. Bild 3 "Ungdom"- Akrylmålning på duk, kollageteknik. 
Lite info om mig själv:  Har alltid tyckt om att skapa och utvecklade intresset för målning under en tidigare utbildning. Arbetar ofta i kollageteknik och med akrylfärg. Om ni vill, kan ni nå mig på eve5577@hotmail.com.
 
 


 

  tavla 1      Tavla2

Namn: Cecilia Roos
Område: IMER- Jag går på programmet Language and Cultural Studies på Malmö Högskola sedan 2007. Jag trivs jättebra och tycker programmet är riktigt intressant. 
Mina verk skulle jag beskriva så här: Moderna akvareller med fantasifulla färgglada motiv.
Lite om mig själv: "Du har ett speciellt sätt att sätta ihop färgerna” – sa min första bildlärare. Jag var 12 år och tog en kurs i bild och teckning. Det var där jag kom in på att måla på riktigt. Nu målar jag med akvarell, akryl och olja. Jag har alltid varit intresserad av konst och att måla tavlor. Dessutom är det avkopplande från allt annat. När jag väl har börjat på någonting som känns bra kan jag inte sluta, och kan därför sitta uppe hela nätter och bara måla. Det blir som en passion, och inspiration får jag från väldigt många ställen. Den kan komma vara var som helst ifrån livet; naturen, bussresor, staden, drömmar, musik mm. Om du har några frågor om mina verk kan du kontakta mig på ceciliaroos_@hotmail.com.


   Dam  Skapelser 

Namn:  Siri Ekelund
Område: KSM, KME
Mina verk skulle jag beskriva så här: färgglada målningar som bär på ett mörker, humor och allvar, även svart/vita teckningar.

 


   Filur   Gruevera  

Namn:  Johannes Lange
Område: Freds- och konfliktsvetenskap, Globala politiska studier
Mina verk skulle jag beskriva så här: Ett glödande färgtema där ansiktsuttrycken vill ge betraktaren ett behov av att försöka förstå vad ansikten vill förmedla. När mörkret faller över staden och ännu en dag är till enda, inträffar det med jämna mellanrum, jag målar en tavla.
Lite om mig själv: Jag är 23 år och bor i Helsingborg. Främst målar jag ansiktsuttryck där jag vill förmedla en känsla eller en sinnesstämning där syftet är att betraktaren ska känna sig berörd på ett eller annat sätt. I vår tidskrävande vardag sker det allt för sällan att vi människor stannar upp och frågar oss själva hur vi mår. Det är när jag själv har ställt mig den frågan och mina ord inte längre innehar någon innebörd som jag använder mig av verktyget färg. Färgen är enligt mig ord med andra medel. Liksom ord behöver inte färgen uttrycka eller säga mig samma sak som det kan ta sig uttryck hos någon annan. Färgen liksom ordet kan vara lögn, men jag har försökt förmedla ärlighet, omedelbarhet och känsla. Låt morgondagen vara denna dagen lik, en helt oövervinnelig dag.
Vill ni kontakta mig kan ni nå mig på motownsoul.73@hotmail.com.


                                        hippo        

Namn: Jörgen Persson
Område: KSM
Mina verk skulle jag beskriva så här: Klassikst surrealistiskt motiv; motiv i motivet (flodhäst/mask).


Senast uppdaterad av Lotti Dorthé