Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Studera utomlands

Lotta

Namn: Lotta Olsson
Ålder: 23
Pluggar: till: studie och yrkesvägledare
Resmål: Melbourne, Australien

"GER MIG MÅNGA ERFARENHETER"

Varför vill du åka på en utbytesresa?

Läs mer om vart du kan åka 

Läs mer om hur du ansöker

Här kan du se våra olika infopass
höstterminen 2014

För mig finns det två anledningar. Dels älskar jag att resa och vill gärna se mig omkring. Detta är en chans att få stanna lite längre i ett land som jag inte har besökt innan. Men jag vill även arbeta med utbytesstudier när jag är färdigutbildad och för vissa jobb är det ett krav att själv ha gjort en utbytestermin. Förutom detta verkade bara utbytesstudier vara en rolig sak att testa!

Vad har du för förväntningar?
Framförallt hoppas jag att det blir kul! Sen är det också roligt att få möjligheten att lära sig något om ett nytt land. Det ska bli spännande att se hur Australien verkligen är.

Varför valde du att åka till just Melbourne?
Delvis för att jag inte har varit där innan och för mig känns landet lite exotiskt. Även om det på vissa sätt också känns som ett västland. Det är en spännande blandning som lockar mig.

Vilka erfarenheter hoppas du få med dig hem? 
Oj, jättemånga! Utbytesstudier är annorlunda jämfört med att resa. Nu får jag bo i ett annat land och ta del av kulturen där tillsammans med nya människor, det kommer ge mig många erfarenheter. Och att jag också kommer att lära mig språket flytande.

Hur förbereder du din inför resan?
Först ska jag få mitt antagningsbesked från La Trobe University. Sen är det visum, flygbokning, packning och allt annat som måste fixas innan jag sticker. Så nu vill jag bara ha mitt antagningsbesked klart så jag kan börja fixa allt annat. 

Vad har du för förväntningar på studierna i Australien?
Att de kommer vara annorlunda. I Australien läser de alla kurserna samtidigt, precis som vi gör på gymnasiet. Så jag kommer läsa fyra kurser samtidigt. Men jag vet faktiskt inte om det är bättre eller sämre. 

Senast uppdaterad av Ida Rosqvist